Microcip Electronics

Siteme de Securitate - IT&C

Casa Inteligenta

Rate this item
(0 votes)

Fiecare dintre noi doreste in viata, printre altele, sa-si faca o casa cat mai frumoasa si mai bine dotata. Pentru cei care au posibilitatea materiala de a-si construi o vila cu toate dotarile necesare, este greu de conceput ca aceasta sa nu aiba si un echipament electric si electronic adecvat, ceea ce inseamna o solutie de casa inteligenta.
Aceste aplicatii nu sunt destinate numai locuintelor, ele se pot implementa si in cladiri destinate birourilor, institutii, hoteluri, centre comerciale, scoli, gradinite si altele. Exista solutii customizate pentru fiecare cladire in functie de destinatia acesteia si de preferintele clientului. In principiu mai multe aplicatii existente si pana acum, alaturi de altele mai noi sunt stranse intr-un sistem unitar, care face posibila coordonarea centralizata a tuturor functiilor, fie local din locuinta, fie de la distanta, prin telefonul mobil sau prin internet.
O cladire echipata cu un asemenea sistem, iti ofera mai mult confort, flexibilitate, eleganta, usurinta, securitate sporita, ambianta, dar cel mai important lucru, reducerea costurilor de intretinere prin optimizarea consumurilor de energie electrica si termica.
Sistemele sunt modulare si extensibile, ceea ce inseamna ca pot fi implementate partial si in etape, in functie de ce anume doreste clientul. Principalele sisteme procesate de unitatea centrala sunt:
- Sistem de alarma;
- Sistem de control si automatizare (lumini, caldura, aer conditionat, jaluzele, audio, video, TV, irigatii, piscina, etc.);
- Sistem de acces;
- Sistem de supraveghere video;
- Audio/Videointerfonie;
- Sistem HI-FI;
- Home-Cinema;
- Sistem de videoconferinta.
Pe langa posibilitatea oferita de un asemenea sistem de a actiona in mod centralizat, simultan asupra tuturor sistemelor, se pot realiza si scenarii pentru diverse situatii si ocazii, care pot fi memorate si accesate ulterior printr-o simpla comanda, locala sau distanta (prin internet sau telefon).
Sistemul de securitate este mult imbunatatit si cel mai important lucru, este controlabil de oriunde ne-am afla la un moment dat. Putem avea imagini online de acasa, putem vedea ce fac copiii, putem controla totul de la birou, elegant si eficient. Merita cu varf si indesat investitia, pentru ca oricum, daca luam in calcul si numai reducerea costurilor de intretinere, merita.

Read 7591 times
More in this category: « Automatizari Rezidentiale
Login to post comments