Microcip Electronics

Siteme de Securitate - IT&C

Supraveghere Video

Securitatea complet? nu poate fi asigurata fara o supraveghere video eficienta, care sa permita atat monitorizarea in timp real a evenimentelor si persoanelor suspecte, cat si inregistrarea imaginilor video, in scopul verificarilor ulterioare si furnizarii de probe in
instanta.

Domeniul de aplicabilitate

Sistemele de supraveghere video au destinatii variate, insa toate sunt la fel de importante atunci cand vine vorba de protejarea vietii umane sau de interventia prompta pentru salvarea acesteia:
- supraveghere video rutiera: intersectii, artere cu trafic intens, sosele de importanta nationala, etc;
- supravegherea video pentru obiective industriale: fabrici, linii de productie, etc.
- supravegherea video pentru spatii si obiective comerciale: magazine, market-uri, mall-uri;
- supravegherea video pentru obiective rezidentiale;
- supraveghere video pentru obiective financiar-bancare;
- supraveghere video pentru institutii publice: scoli, gradinite, primarii, muzee, etc.
Avantajele implementarii unui astfel de sistem se vor face simtite in momentul in care vor aparea primele masuri dictate de operatorul sistemului de securitate
Astfel:
- In momentul producerii unui eveniment rutier, operatorul va studia consecintele si va proceda la anuntarea automata a institutiilor care trebuie sa intervina: ambulanta, pompieri, politie rutiera.
- In momentul producerii unui act de vandalism pe domeniul public sesizat de operator, acesta va proceda la identificarea si localizarea persoanelor cu ajutorul camerelor mobile si va anunta o echipa operativa ce se va deplasa la fata locului si va lua masurile legale.
- In momentul anuntarii unui furt dintr-o zona supravegheata, se vor analiza inregistrarile dinainte si de dupa producerea evenimentului, astfel fiind redus numarul de suspecti si putandu-se face identificarea acestora.
- De asemenea, operatorul poate sesiza inceputurile de incendii si incendiile in desfasurare si anunta in timp util institutiile abilitate sa intervina: Pompieri, Ambulanta.

Cu ajutorul controllerului si al DVR-ului se poate face detectie automata de obiecte straine sau de obiecte disparute, astfel incat sistemul automat va lua masuri (fara interventia operatorului) de a anunta organele abilitate sa intervina prin cele 3 moduri de comunicare:
- SMS catre 4 numere de telefon cu 64 de mesaje predefinite, cum ar fi:
A disparut banca din parc!
A disparut cosul de gunoi!
Obiect strain pe peronul garii!
- Poate trimite e-mail continand natura evenimentului:
Camera acoperita!
Camera defocalizata!
Obiect strain!
Obiect disparut!
insotit de fotografii ale evenimentului cu detalii legate de ora si locatie.
- Apel telefonic catre 4 numere de telefon cu 24 de mesaje preinregistrate.
Insa, in afara de toate aceste avantaje care decurg din folosirea unui sistem de monitorizare video, mai exista unul – poate chiar cel mai important – si anume PREVENIREA INFRACTIONALITATII, prin factorul psihologic pe care il implica (infractorii se stiu urmariti).

INTERCONECTIVITATE
Sistemul de supraveghere video poate fi conectat la alte sisteme auxiliare cum ar fi semaforizarea (Ex.: in momentul in care se detecteaza aglomeratie pe trotuar la trecerea de pietoni se comanda semaforul pentru „verde pietoni”.), iluminatul public, etc. comandate automat de catre sistemul de operare sau manual de catre operator. Se poate folosi interfata grafica pentru a controla accesul in cladiri, parcari prin actionare de usi sau bariere, etc.

 

Read 8866 times
More in this category: Antiefractie »
Home Sisteme Supraveghere Video